Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
Radio televizija Slovenija
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
   

Foto&vtisiFoto galerija in vtisi

 
   

Koncert The Bulemics (ZDA) & Fights And FIres (VB)

8. 10. 2010
   
   
 
The Bulemics (ZDA)
Bulemics so petčlanski punk rock odtrganci iz Austina, Teksas, nastali v alkoholni omami leta 1996. V letih obstoja so izdali veliko število singlov in sedem albumov. Bulemics s svojo ostro in zafrkantsko glasbo niso ravno bend za zaljubljene. Divji in zabavni v živo, so postali garancija za odlično punk zabavo in njihov moto je le eden: zabavaj se kot da je zadnjič, saj nikoli ne veš kdaj se lahko zabava konča. Zvokovno blizu bendom kot so ZEKE, Electric Frankenstein, pa tudi groove kakih Anti Seen se najde v njihovi glasbi, kar niti ni čudno, saj so s temi bendi delili tako založbe kot odre. Tudi po sedmih ploščah in vsakoletnih turnejah se BULEMICS najbolje počutijo na odru, in prav nobenega znaka ni, da bi se želeli upočasniti. Dokler ne bodo stene vsake teenagerke v svobodnem svetu polepljene z njihovimi fotografijami, The BULEMICS ne bodo odnehali.
The Bulemics so leta 96 izdali dva singla, katerim je tudi zelo hitro sledila prva plata z naslovom "Old Enough To Know Better...Too Young To Care" za takrat zelo prodorno JUNK RECORDS. Hkrati so se pojavili tudi na kompilacijskih ploščah skupaj z bendi kot so River City Rapist, Zeke, The Dragon, Candy snatchers, The Vaccines, Electric Frankenstein in mnogimi drugimi. Te kompilacijske izdaje so danes ocenjene kot ene izmed najboljših in avtentičnih punk kompilacij, in Bulemics so se tudi po njihovi zaslugi podili po odrih širom ZDA.
Druga plata z naslovom Good Times Rock and Roll"(1999) izide za založbo Man's ruin records kultnega založnika in aktivista Franka Kozika. Zasnovana je kot split CD, ki si ga Bulemics delijo z bendom River City Rapist, ki združuje člane bendov Didjits ( Doug Evan, kitara), Dwarves in QUOTSA ( Nick, bas kitara), bobnar Bulemicsov ( Hell Sancho) in vokal John Mottard. Glasbo Bulemics je produciral Greg Hetson ( Red Cross, Bad religion, Circle jerks), Rapiste pa člam Butholle Surfers, Jeff Pinkus.
Ko je založba Franka Kozika zaprla svoja vrata, in odslovila bende, so se Bulemics preselili k škotski založbi TSB, in izdali svoj tretji album, Talk dirty to me, ki mu je kmalu sledil tudi četrti izdelek, Soundtrack To the Apocalypse, to pot ponovno v domovini.Seveda se Bulemicsi tudi dandanes ne ustavijo,
Saj so prisotni na kompilacijah kot npr::Death To False Metal, Tribute to Anti Seen in nešteto drugih.Še vedno pa se najraje podijo s kombijem po dolgih cestah ZDA in Evrope, kjer ravnokar začenjajo svojo evropsko turnejo.
 

Muzika Muzika
 
     
     
Fights And Fires (VB)
Fights and fires so mlad hardcore/punk/rock bend iz Worcestera v Angliji. V sklopu svoje evropske turneje predstavljajo novi EP z naslovom Will It Be My Curse?. EP je izdala neodvisna založba Lockjaw records, bolj znana po izdajah zasedb kot so Unsane in Zen Guerrila. Britanski časopis Rock Sound, ki izrazito hvali njihov EP, glasbo Fights and Fires opisuje kot mešanico At the Drive In, Hot Water Music, The Bronx i Hüsker Dü in pravi: „…music thats by hardcore lovers for hardcore lovers.“.  

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Ana Studnička 6. 12. 13 ob 16.38
res lep koncert in tudi lepa razstava. kje to vse črpate
 
 
mojca studničk 2. 9. 13 ob 21.10
res super je bil koncert
prijateljev pokojnega
danila kocijančiča danilo
prava legenda si pa mirno
počivaj v nebesih in naj te
angelčki lepo čuvajo tvoje
pesmi bodo ostale večne
in...
Preberi celoten prispevek!
 
 
mojca studničk 27. 8. 13 ob 20.55
mef se vedno odlično
počuti v postojni saj to je
njegov rojstni kraj in
povabite ga še kdaj, ker je
dober pevec in mi
postojnčani smo ponosni
nanj.
 
 
mojca studničk 27. 8. 13 ob 20.52
zmaj direndaj po postojni
rjovi in naj bo tako še
polno dni ,mi se zmaja
veselimo in si ga v
prihodnje še želimo. zmaj
je naŠ in naj ostane
tudi Še prihodnja leta.
mi na zmaja hitimo...
Preberi celoten prispevek!
 
 
mojca studničk 27. 8. 13 ob 20.41
na zmaju zmeraj razturite in
pripravite odličen žur
 
 
Postojnčan-ka 22. 8. 13 ob 15.23
odlično, na srečo nič kaj mrtvaško. mrzlo in vetrovno pa.
 
       
 
 
Na vrh strani  
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004