Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
   

Foto&vtisiFoto galerija in vtisi

 
   
Tamburaška skupina Vremščica
Sekcija tamburašev je bila v Dolnji Košani ustanovljena in potrjena skupaj s pevskim društvom že konec leta 1905 in je z vmesnimi prekinitvami delovala vse do 70-ih let preteklega stoletja, ko je žal tradicija tamburaštva v dolini zamrla.
Na pobudo mladih je v letu 2008/09 stekla obnova starih in precej dotrajanih (farkaš) tamburic, na katerih se dobro leto dni preizkuša nekaj nadebudnih samoukov iz Košanske doline, ki so se jim pridružili še pevci iz MePZ Košana. Kljub zastarelosti inštrumentov skupina dokazuje, da se z malo domišljije da na njih marsikaj zaigrati. Njihov trenutni repertoar obsega šopek ljudskih, zabavnih in dalmatinskih pesmi.
 

www...
 
     
     
Nourou (Fr/ Sen)
Za šestčlansko francosko-senegalsko glasbeno skupino Nourou niso pomembni glasbeni vplivi, ki se odražajo v njihovi glasbi (tradicionalni afriški mandingue ritmi, brazilski marcatou, blue-funk, angleški pop-rock, reggae, slam), svojo navdušenje so našli v tem, da v elanu »post-kulturne mešanice« projecirajo kar se da daleč svoje melodije, ritme in razpoloženje. Njihova glasba, peta v francoščini, angleščini in dveh afriških jezikih, wolof in peuhl, učinkovito deluje na nezavedni ravni, da razmiga člane in publiko. Pravijo, da sta ljubezen in povabilo na zabavo vedno in povsod prisotna.  

 
     
     
Stari mački
Stari mački so ansambel, katerega člani so že pred leti navduševali plesalce in poslušalce na največjih plesiščih v Ljubljani, širom Slovenije, pa tudi izven njenih meja. Zasedba izvaja program, ki sloni na popularnih uspešnicah iz sveta in domovine, izvirnih južnoameriških plesnih melodijah s petjem ter tradiciji bluesa, soula, gospela in dixielanda. Te melodije so Stari mački igrali in peli še preden so postale zimzelene. Stari mački navdušujejo z večglasnim petjem tujih in domačih zimzelenih melodij, vokalni solisti ansambla pa bogatijo spored s pisanim izborom uspešnic vseh obdobij. Poslušalci in plesalci spored sprejemajo z veliko naklonjenostjo, izvajalci pa ga izvajajo vedno in povsod izključno v živo.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
Ne morem se povezati na strežnik.