Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
   

Foto&vtisiFoto galerija in vtisi

 
   

Poletni kino: Bog obstaja, ime ji je Petrunija (kopr. / 2019)

3. 9. 2020
   
 
Film, posnet po dogodku, ki je pred leti vznemiril malo makedonsko skupnost, je univerzalna in nadvse aktualna zgodba o uporu proti patriarhalni družbi. Dobitnik nagrade LUX in nagrade Art kino mreže Slovenije.

V Štipu, malem makedonskem mestu, lokalni duhovnik vsako leto januarja vrže v reko leseni križ, za katerim se požene množica moških. Tistega, ki ga ujame, bosta vse leto spremljala sreča in uspeh. Tokrat za križem skoči tudi Petrunija in se že naslednji trenutek dvigne iz vode s trofejo v roki. Moški so besni: kako si drzne v njihovem ritualu sodelovati ženska? Vse mesto je na nogah, a Petrunija se ne da: dobila je svoj križ in ne bo se mu odrekla.

Režija Teona Strugar Mitevska, scenarij Elma Tataragić, Teona Strugar Mitevska, producentka Labina Mitevska, produkcija Sisters and Brother Mitevski, koproducenti Danijel Hočevar, Sebastien Delloye, Zdenka Gold, Marie Dubas, Elie Meirovitz, koprodukcija Vertigo, Entre Chien et Loup, Spiritus Movens, Deuxième Ligne Films, EZ Films, igrajo Zorica Nuševa, Labina Mitevska, Simeon Moni Damevski, Suad Begovski, Stefan Vujisić, Violeta Šapkovska, distribucija Vertigo.


V primeru dežja projekcija odpade.
Prireditev se izvaja v skladu s priporočili NIJZ. Število gledalk oz. gledalcev na projekcijah je omejeno na 50 ljudi. Zaradi odloka o začasnih omejitvah zbiranja bomo ob vstopu na prizorišče od obiskovalcev zahtevali naslednje osebne podatke:
- ime in priimek,
- naslov stalnega prebivališča in
- kontaktna telefonska številka.
Obenem boste s podpisom podali privolitev, da lahko vaše osebne podatke posredujemo NIJZ v primeru, če bo naknadno ugotovljeno, da se je prireditve udeležila na COVID-19 pozitivna oseba.
Seznam z osebnimi podatki in podpisi bomo čez 30 dni uničili (zažgali).

 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004