Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
   

Foto&vtisiFoto galerija in vtisi

 
   

Otroške počitnice 2020

3. 8. 2020
Tudi letos je v prvih dveh tednih avgusta potekalo aktivno počitniško varstvo za otroke od šestega do dvanajstega leta starosti v organizaciji Mladinskega centra Postojna in Društva prijateljev mladine PO – PI.  
   
 
 
 
 
 
 
 

Pripravili smo vrsto zabavnih in poučnih aktivnosti.
Otroci so se tako učili o živalskemu svetu Cerkniškega jezera, svoje znanje pa nadgradili z obiskom Notranjskega muzeja, kjer so skozi igro izvedeli še več o čudesih kraškega sveta. Spoznavali pa se niso le z avtohtonimi živalmi, temveč tudi z eksotičnimi. Društvo Bioexo jim je predstavilo udave, ptičje pajke, kuščarje in ščurke, ki so se jih otroci lahko dotaknili, pogumnejši med njimi pa so jih celo vzeli v roke.

Poleg spoznavanja narave so se otroci tudi dobro razmigali, za kar so poskrbeli člani SK Kalič, ki so jim pripravili športno dopoldne. Odpravili so se tudi na pravo adrenalinsko avanturo v Pustolovskem parku Postojna, kjer so se sprehodili po vrvi, plezali v višavah ter se zapeljali po zipline-u. Teater Cizamo jim je dan popestril s cirkuškim šovom, nato pa so se otroci lahko še sami preizkusili v cirkuških spretnostih.  

Manjkale seveda niso niti ustvarjalne delavnice. Na teh so otroci z Majo iz kluba Destilator lahko izdelali makrame obeske iz odrabljenih oblačil, drugič pa pod vodstvom Mateje Premrl iz društva Lokalc in Karmen Tomažič iz društva Prostor sešili obeske s svojimi lastnimi fotografijami. Poleg šivanja so se naučili še kuhanja in vsega, kar sodi zraven. Pod REPeat-ovo taktirko so namreč pripravili in skuhali dve vitaminov polni slastni jedi ter za seboj pomili in pospravili. V zadnjem dopoldnevu svojega druženja so zaplavali še v znanstvene vode. S Centrom eksperimentov Maribor so skozi znanstvene poskuse izvedeli več o kemijskih reakcijah in zakonih fizike, vsak pa je nato izdelal svoj mini vulkan.

Ob vseh aktivnostih so se spoznavali tudi z osnovami francoščine in veliko ustvarjali. Naučili so, kako se po francosko predstaviti in spoznali francoska poimenovanja barv in številk.

Otroci so počitnice tako zapustili polni novih znanj, pa tudi lepih spominov na vse doživete dogodivščine in druženje s prijatelji.
 

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Primož 23. 8. 19 ob 17.12
nadvse spodobna otvoritev.
 
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004