Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
   

Foto&vtisiFoto galerija in vtisi

 
   
Gal in Galeristi
Korenine Galeristov na eni strani segajo v glasbeni kolektiv Olivija (v smer Galeristov se je namreč vse skupaj pričelo premikati, ko je preostanek Olivije 13. novembra 2005 priredil avdicijo za spremljevalne vokale, na katero se je odzvalo preko dvajset zanimivih vokalnih kandidatk, med drugimi tudi Galeristke Jasmina Kljajić, Meta Kunstelj in Ana Duša), na drugi strani pa gre za popolnoma samostojen, rahločuten in svojevrsten projekt, ki je logično nadaljevanje Gjurinove glasbene poti (Gal in Galeristi, Olivija, Projekt Mesto, BAST ipd.). Tako kot pri Oliviji, je Gjurin tudi pri Galeristih zaslužen za skladanje glasbe, aranžmaje, besedila ter glasbeno vodstvo.
Glasbena slika Galeristov je sestavljena iz trdne inovativne ritemske sekcije Roka Koritnika (bobni) in Janeza Modra (bas), ki jo odlikuje prepletanje modernih slogov (hip-hop, drum'n'base, jungle) s tradicionalnimi slogi jazzovskega in rockovskega igranja. Nanju se naslanjata kitarist Andraž Mazi, ki velja za enega najiizvirnejših in eksperimentalnih kitaristov v tem delčku Evrope, in izvrstni jazzovski trobentač Igor Matkovič, ki ob tej priložnosti sedi za klaviaturami, spajajoč retro zvoke in sodobno elektroniko. Gala slišimo kot glavnega vokalista, najdemo pa ga seveda še na klavirju, klaviaturah, trobenti, harmoniki in še čem. Da bi bila slika popolnejša (in uravnotežena tudi po spolu), se k Galeristom štejejo že omenjene tri spremljevalne vokalistke, ki sicer prihajajo iz različnih glasbenih vesolj, a znajo zveneti kot en sam harmoničen damski glas, medtem ko v drugih zasedbah nastopajo kot samostojne vokalistke.
 

Muzika Muzika www...
 
     
     
Rock legende
Večer ob poslušanju rock glasbe v družbi z izvajalci, ki so krojili zgodovino slovenske in jugoslovanske glasbene scene. To je tisto, kar boste doživeli, ko vam bodo v goste prišli glasbeniki, ki so skupaj igrali v skupini September. Zopet so se zbrali, da bi tudi nekoliko mlajšim predstavili glasbo in čas, o katerem so veliko slišali, niso pa ga doživeli.

Rock legende so:
Janez Bončina – Benč, Jadran Ogrin, Marjan Malikovič in Nelfi Depangher.

Popeljali vas bodo skozi desetletja njihove glasbene poti, se predstavili kot še vedno odlični glasbeniki in ponudili skladbe, ki so bile na vrhu glasbenih lestvic, in to ne samo slovenskih, saj je te izvajalce poslušala in spoštovala cela Jugoslavija.
 

 
     
     
Ana Pupedan
Novembra 2007 bo dopolnjena petnajsta obletnica delovanja te sedaj že dobro uveljavljene glasbene skupine s Pivškega; v njej so se pred leti zbrali štirje fantje, Simon Avsec – glas, Boštjan Požar – kitara, Peter Žnidaršič – bas in Marko Doles – bobni, zasedba pa ostaja ista od ustanovitve skupine dalje. Fantje imajo za seboj tri izdane CD plošče (Anje Pupedanju, 1995, Ante prupagandni balar, 1998 in zadnji izdani CD, ki - ne boste verjeli - nima imena) in kopico koncertov širom Slovenije in v tujini (Makedonija, Bolgarija, Dalmacija, Srbija, Italija, Danska, Belgija, ZDA, Ukrajina...). Že kakih osem let zapored uspejo odigrati veliko število koncertov na najrazličnejših koncertnih prizoriščih.
S spretnim mešanjem glasbenih zvrsti, dobro mero lastnega glasbenega izraza in čvrste interpretacije ter lastnim zvokom uspejo ohranjati identiteto, kot to uspeva malo kateri tovrstni zasedbi pri nas. Kritični in zabavni teksti odražajo poglede skupine na dogajanje okrog njih in čvrsto pripadnost okolju, v katerem živijo in delujejo, tj. Pivki. Tudi z zadnjo ploščo so jasno pokazali svoje poglede na slovensko glasbeno sceno, saj je album atraktivnega videza, v leseno – kartonasti izvedbi, posnet na lastno snemalno opremo ter ročno natiskan v Hiši kulture v Pivki. Skratka, manufaktura, ki v slovenski glasbeni produkciji nima para, kot tudi ne sama glasba.
 

Muzika Muzika www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (4.97)  
Oddanih glasov   34  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Mojca Studničk 21. 8. 19 ob 19.31
super otvoritev in dober
vložek pred nastopom
skupine
 
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004