Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Koncert: Damir Avdić, Lačni Franz, Odprava zelenega zmaja

26. 8. 2016
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Damir Avdić
Bosanski psiho, znan pod pravim imenom in priimkom Damir Avdić, je vse v eni osebi. Pevec, kitarist, pesnik, bend, kantavtor oziroma anti-kantavtor, igralec, pisec, mislec. Ni človek z bombo, ampak človek s kitaro. Z golega podija in obsijan s snopom bele svetlobe strelja strupene kitarske rafale ter brez dlake na jeziku in brez milosti sika in razgalja igro življenja. Je pronicljiv opazovalec in še bolj udaren pripovedovalec. Ne zmanjka mu vsebine, ker življenje, absurdi, ljubezen, planke, zvestoba, strahovi, samozavest in paranoje pišejo njegove neposredne in nepotvorjene, surove in boleče pesmi, ki ne udarijo le naravnost v jedro problema/ov, ampak osmišljajo shizofrenijo časa in avtodestruktivnost človeštva.  

www...
 
     
     
Lačni Franz
Skupina Lačni Franz se je zbrala 1979. Njihovo avtorsko glasbo je glasbena kritika najprej poimenovala ”kabaretni rock”, danes jih opisuje z mednarodno označbo ”hard indie”. V zimzelenih besedilih lirika Zorana Predina provocira kot ironični sarkazem, saj nagajivo in nesramno prepleta erotiko s politiko in družbene tabuje s črnim humorjem. Večina besedil skoraj vedno večpomenska, kar jim daje prepoznavnost in alibi.

Leta 2014 je Zoran Predin, na dolgoletno prigovarjanje publike, spet oživel koncertni program Lačnega Franza s štirimi mladimi glasbeniki. Pravi povratek na domačo rokersko sceno je skupina doživela letos, ko je Zoran Predin s pomlajeno ekipo predstavil tudi novo, 10 jubilejno izdajo Lačnega Franza, album Ladja norcev.

Zasedba: Zoran Predin (vokal), Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bobni), Boštjan Artiček (klaviature) in Tine Čas (kitara).
 

www...
 
     
     
Odprava zelenega zmaja
Odprava Zelenega Zmaja je nova in sveža ajdovska punk rock zasedba s člani, ki so prekaljeni punk rock mački. Zbrali so se z namenom, da slovenskim zimzelenim uspešnicam nadenejo punk rock zvoke, ter jih tako na svoj, zanimiv način ponudijo občinstvu.
Če bi radi slišali skupine Prizma, Halo, Gu-Gu, Big Ben, Faraoni, Obvezna smer, Agropop, Martin Krpan, Pop design, Panda, Oto Pestner, Stane Mancini, Janez Bončina - Benč, Vlado Kreslin, Majda Sepe, Ditka Haberl in druge v punk rock preobrazbi, potem n smete zamuditi njihovega  koncerta.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004