Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Koncert: Duo Atanasovski z gosti

6. 9. 2023
   
 
Oče in sin sta že celo življenje povezana tudi skozi glasbo. Skupaj smo ju že videli na koncertnih odrih kot je Cankarjev dom, SNG Drama Ljubljana, Dvorana Union Maribor, SNG Maribor..., predvsem, ko se je Ariel Vei kot gostujoči glasbenik priključil očetovim nastopom. Tokrat pa se je izoblikoval pravi pravcati duo z izvirno avtorsko glasbo, ki jo je v času prve karantene spisal mladi glasbenik Ariel Vei Atanasovski.

Devetnajstletnik je zelo uspešno zaključil Konservatorij v Mariboru in Celovcu ter trenutno obiskuje drugi letnik na graški akademiji za glasbo v Avstriji. Poleg zgodnjih uspehov na mednarodnih tekmovanjih z violončelom v klasični glasbi, igra tudi kitaro in sklada glasbo. Njegov oče Vasko Atanasovski je mednarodno priznan glasbenik in skladatelj, ki je izdal okrog 15 albumov avtorske glasbe in nastopal z glasbeniki, kot so Living Color (ZDA), Hindi Zahra (F), Marc Ribot (ZDA), Vlatko Stefanovski (MK), Michel Godard (F), Simone Zanchini (IT), Bojan Z (F) in številni drugi po vsem svetu.

Duo ATANASOVSKI se tokrat predstavlja v razširjeni obliki, z imenitnimi glasbenimi gosti: Marko Črnčec, Jošt Drašler in Kristijan Krajnčan; predstavili bodo repertoar novega albuma LIBERTE TOUJOURS, ki je izšel jeseni letos pri založbi MoonJune Records New York.

Ariel Vei Atanasovski – kitara, violončelo
Vasko Atanasovski – saksofon, flavta

Gosti:
Marko Črnčec – klavir
Jošt Drašler – kontrabas
Kristijan Krajnčan – bobni, tolkala

 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004