Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Koncert Mart, Nancy (ZDA), Repetitor (Srb)

9. 9. 2023
   
 
Nancy (ZDA)
Jedro zvoka Nancy je energični punk z glammy power-pop pridihom. Vpliv glam rocka v rifih in vokalne melodije spominjajo na The Boys ali Protex, njihovi hiperaktivni tempi, kot tudi sami aranžmaji pa so bolj podobni The Dickies ali The Jabbers. Če bi fantje iz Nancy nanizali le serijo svoji punk ‘hitov’, bi bilo že to ubijalsko, vendar je izkušnja Nancy tudi na povsem drugem nivoju. Nancy imajo obešenjaški smisel za humor, ki sega od satiričnega, preko trapastega do nadrealističnega. Zelo malo je skupin, ki vas bodo nasmejale in navdušile tako, kot to počne Nancy, še posebej, ko jih boste gledali, kako drvijo skozi svoj glasni set v živo. Obstaja veliko načinov igranja neumnega melodičnega punka, toda Nancy, čeprav so v bistvu navaden rip off Ramonesov, so z brezhibno izvedbo na vrhu tega kupa.
 

www...
 
     
     
Repetitor (Srb)
Beograjski garažni rock / post-punk trio je nedvomno ena najpomembnejših skupin zadnjega desetletja na Balkanu in hkrati strogo varovana skrivnost evropskega rockovskega podzemlja. Postopoma so oblikovali lasten prepoznaven zvok, v katerem združujejo energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj vmes. Na eni strani težko kontrolirani Boris psihotično reže žile na kitari in punkovsko razcefrane akorde sprevrača v orkanske, težaške rife. Na drugi je igriva in poskočna Ana-Marija, ki zlita z basom kuha postpunkovski balzam. Pokonci vse skupaj drži neukrotljiva žival za bobni Milena, ki bridko mlati kot na sodni dan. Repetitor je poslastica za vse ljubiteljice in ljubitelje avtentične izraznosti ter distorzirane blaznosti!  

www...
 
     
     
Mart
Mart je glasbena skupina iz Vipavske doline, ki jo sestavljajo Nejc Franca na bobnih in tolkalih, Rok Velikonja na klavirju, Ram Cunta na kitari, Jani Peljhan na bas kitari ter Igor Vuk za mešalnim pultom. Njihova glasba orisuje trenutke doživljanja, počutja in razmišljanja, ki so zajeti skozi improvizacijo med glasbenimi druženji. Močna ritem sekcija je dobra podlaga za barvanje s kitarskimi in klavirskimi melodijami. Njihova glasba ni jazz in ni rock, tudi punk ne, je prosta improvizacija brez postavljenih meja. Mart obstaja že od leta 2005.  

www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004