Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Koncert: Počeni škafi, Gustafi, Coloured Sweat

31. 8. 2018
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Počeni škafi
Počeni Škafi so ulični swing bend iz Ljubljane. Navdihuje jih glasba tradicionalnega jazza, ki jo preigravajo nemuzejsko, živo in samosvoje. Nekaj pesmi so prevedli v slovenščino, v avtorski komadih pa se spogledujejo tudi s šansonom. Slovijo po dolgih, več kot triurnih koncertih, radi pa igrajo tako na ulicah, kot v koncertnih in plesnih dvoranah. So mešanica nasprotujočih si elementov: starega in modernega, intimnega in razvratnega, elegantnega in eksplozivnega, poetičnega in razburljivega. Predvsem pa so nekaj, kar močno diši po ljubezni.  

www...
 
     
     
Gustafi
Skupina Gustafi je nastala konec 1980 v malem mestecu Vodnjan v Istri iz amaterske scenske skupine nagnjeni k performansom z imenom Gustaph y njegovi dobri duhovi ter imela takrat svoj prvi nastop, ki bi moral biti tudi edini, vendar so čudna pota gospodova - band še vedno obstaja in deluje brezhibno. Člana Čedomir Mošnja on Edi Maruzin skupaj igrata že preko 30 let, za seboj imata deset albumov (kmalu enajsteag) in preko 2.500 nastopov.
Začetni eksperimentalni punk rock kasneje zamenjajo vplivi istrske etno glasbe, kot tudi ostale svetovne etno scene iz česar se je razvil posebni zvok Gustafov po katerem so poznani. Iz mešanice vsega kar so poslušali in slišali (od bluesa, countryja, texmexa, cajuna, keltske glasbe, balkanske tradicionalne glasbe, ruskoukrajinskih veselic, vse do ortodoksne istrske kante) so ustvarili nalezljivi sublimat ki osvoji ljudi kjerkoli se pojavijo. Od Portugalske, Španije in Švice do Izraela in Brazilije. Polni ritma, emocij in pozitivne energije so si povsod našli prijatelje in ljubitelje. Navdušujejo tako kritike, kot publiko - za leta 2006 izdani album „FF“ so prejeli nagrado Porina za najboljši rock album, 2009. so izdali album "Chupacabra", na katerem so se vrnili h koreninam, z obilico eksperimentalnih zvokov, found soundov in računalnikov. 2013 so izdali album "Kanibalkanska" ki je pobral pohvale kritikov in se smatra za enega njihovih najboljših albumov. Letos bo luč ugledal še enajsti album, CD in živi DVD.
Postavo, ki nikoli ni fiksna sestavljajo Edi Maružin, avtor tekstov in glasbe, pevec in kitarist, Čedomir Mošnja – bobni, Martin Šikman – bas in tolkala, Gianluca Antonini - pozavna, Edin Pecman - harmonika in klavijature, Boris Mohorić – trubenta in vokal, Jimi Grgić – kitara, Sara Queiroz - vokal, tolkala, Ana Antolović - vokal, Emmanoel da Silva - tolkala, Romano Hantih – tuba, in še mnogo prijateljev ki se občasno pridružijo. Z veseljem hitijo v nove pohode, proti novim koncertom popularno imenovanim „Štala“.
 

www...
 
     
     
Coloured Sweat
Band alternativnega rocka iz Trsta, ki v svoje komade preliva zvoke jazza, hip-hopa, funka in soula. Band sestavlja šestčlanska zasedba: glasovi, dve kitari, bas kitara, bobni, pozavna, saks in električne orgle Farfisa. Poleg lastne glasbe nastopajo v živo s komadi izvajalcev kot so Frank Zappa, The Black Keys, Beatles, Jack White, in drugi ter pojejo v angleščini, italijanščini in slovenščini. Novembra lani je izšel dolgo pričakovani prvenec “Greatest Hits”, ki združuje komade, ki so nastali v različnih obdobij njihovega delovanja.
Coloured Sweat so: Matteo Formigli - glas in kitara, Ilija Ota - glas, kitara in električne orgle, Marko Jugovic - glas in bobni, Jakob Jugovic - saks, Giuseppe Dilillo - bas kitara in Matjaž Kafol - pozavna.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (5.00)  
Oddanih glasov   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004