Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Koncert: Red Five Point Star & Big Band Vrhnika, Orlek, Smaal Tokk

29. 8. 2015
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Red Five Point Star & Big Band Vrhnika
Zvezdnati razgrajači danes veljajo za eno najbolj izvirnih ska zasedb v Evropi, njihova mešanica ska, swing, reggae, surf in rockabilly elementov s pokončno punk držo pa navdušuje tudi po ostalih celinah. V zadnjem času glasbeno izkušnjo bogatijo tudi z Big Bandom Vrhnika.
Red Five Point Star so od izida prvenca “In Color” vztrajno pletli svojo koncertno mrežo po Evropi, leta 2009 in 2010 pa nenehne turneje kronali še z izjemno uspešnima maratonskima turnejama v Južnoafriški Republiki, ki sta v delovanju benda pustili še dodaten pečat, po izidu albuma Worst Case Scenario pa so koncertirali tudi po ameriških odrih. Samo v letu 2010 so svoj uspeh dokazali s 64 koncerti, od tega kar 48 v tujini (Južnoafriška Republika, Swaziland, Bocvana, na evropski in ameriški turneji pa so spremljali ameriški ska bend - The Toasters, ). V tujini so izdali tudi tretji studijski album, ki je izšel pri vplivni ska založbi Megalith, kar priča o temu, da smo v Sloveniji vzgojili enega najboljših ska bandov.
 

www...
 
     
     
Orlek
Kjer se alpska poskočnica sreča z melanholijo panonske ravnice, kjer odprto slovensko srce začuti veter z mediterana, ki prinese temperament Balkana, in ta trči ob pokončnost zasavskih rudarjev. Tam nastaja glasba skupine Orlek. Groove, ob katerem vsakega zasrbijo pete, vam devet temperamentnih fantov pričara fascinantno predstavo.
 

www...
 
     
     
Smaal Tokk
"Zdej ku sm se končno nauču besedila napamet, bi blo pej prow škwda, če nebi šli še kam koncertjrt ..." (Smaal Tokk, začetek junija 2015)
Kar je želel povedati primorski gengsta raper je, da se je ob izdaji plošče "Unotisto" končno nabralo dovolj glasbenega materiala, da lahko priredi približno uro trajajoč samostojni rap koncert začinjen s kritičnim pogledom na socialne, družbene in politične aktualnosti.
Spremljala ga bo šestčlanska zasedba: Gašper Kržmanc – kitara; Marko Boh – klaviature; Klemen Kotar– bas kitara; Enos Kugler – bobni; Ana Šimenc – saksofon, spremljevalni vokal; Blažka Oberstar – flavta, spremljevalni vokal
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (5.00)  
Oddanih glasov   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004