Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Koncert: Tamara Obrovac Transhistria Quartet

27. 8. 2021
   
 
Pevka, flavtistka , skladateljica in tekstopiska Tamara Obrovac je ena najpomembnejših in najbolj vsestranskih imen na hrvaški glasbeni sceni. Znana je po svojem specifičnem glasbenem izrazu in unikatni glasbi v kateri spaja jazz in etno vplive domače Istre in po vrhunskih zasedbah, ki jih vodi. Transhistria Quartet poleg nje sestavljajo še bobnar Krunoslav Levačić, kontrabasist Žiga Golob, ter kitarist in mandolinist Uroš Rakovec.
Interpretirajoč Tamarino edinstveno glasbo, ti izredni glasbeniki spretno in naravno združujejo sodobni jazz z elementi istrske in sredozemske glasbe ter dosegajo neverjetno lahkotnost izražanja, značilno le za največje umetnike. Prav ta svoboda glasbenega izražanja in improvizacije je najpomembnejša značilnost nastopov tega vrhunskega ansambla, znanega po neverjetni kemiji in skoraj telepatskem razumevanju med glasbeniki. Njihovi nastopi so prežeti s spontanostjo, iznajdljivimi improvizacijami, svobodo, humorjem in močno komunikativnostjo, Tamarin glas pa je pri petju besedil enako učinkovit kot v vokalizmih, ko postane dodaten instrument.
To naravno sožitje različnih glasbenih oblik in improvizacij, značilnih za igranje tega ansambla, vsekakor uveljavlja Tamaro Obrovac kot izjemno umetnico, ki je z elementi lastne tradicije ustvarila svojstven glasbeni izraz in tako postala bolj prepoznavna in prisotna na svetovni glasbeni sceni.

 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (5.00)  
Oddanih glasov   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004