Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Koncert: Zoran Čalić Band (Hr), Brkovi (Hr), Koala Voice

27. 8. 2016
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zoran Čalić Band
Redki so kitaristi, ki jih domače rockovsko občinstvo na koncertih pozdravi tako toplo in naklonjeno, kot se to pogosto, če že ne vedno, zgodi Zoranu Čaliću, ko stopi na oder za še en energičen in srčen koncert. Zoran Čalić, rojen Slavonec, Vinkovčan, s prebivališčem v Brežicah, kjer se je poročil,  je igral s številnimi rock skupinami, največ pa dvemi – najprej s slovitimi vinkovškimi Majkami, s katerimi so njegove pesmi in rifi pustili  globoke brazde v tukajšnjem rocku, in nato z ljubljansko Big Foot Mamo, ki ji polni in plemeniti zvok že skorajda petnajst let. Zoran Čalić je eden tistih, ki se redko pojavijo na rock sceni. Je pristen glasbenik, ki mu rock'n'roll ni le pregovorni način življenja, pač pa predvsem način ustvarjanja.
Zoranov novi izziv je skupina, ki nosi njegov ime -  Zoran Čalić Band, v kateri prvič odločno prevzema tudi vokalne naloge. Družbo mu delajo izbrani predstavniki slovenskega rockovskega miljeja, ki tako v živo kot na albumu U moru i plamenu navdušujejo s tenkočutno izvedbo. Tu je najprej bobnar Ivo Rimc (ex-Demolition Group, Leelojamais), ki je pravzaprav pomagal sestaviti skupino, v kateri najdemo še sijajnega kitarista Andraža Mazija, ki prispeva tudi milozvočno pedal steel kitaro, ter basista Jerneja Kržiča, ki prvenec Zoran Čalić Banda podpisuje kot producent.
Navkljub Zoranovim tridesetletnim izkušnjam na sceni ali ravno zaradi njih album U moru i plamenu, ki je objavljen letos marca, ne zveni kot plošča veterana scene pač pa kot album glasbenika, ki ve od kod prihaja in si želi raziskovati nove glasbene izraze. Zoran Čalić ve, da je bistveno za ustvarjanje, da ostaneš radoveden in svež, a hkrati zvest samemu sebi. Nekateri bi rekli, da je prav to bistvo rock'n'rolla. In rock'n'roll je to, kar Zoran Čalić s svojim bandom zagotavlja na slehernem odru, na katerem se pojavi. V pravem slogu in s pravim občutkom za glasbo.
 

www...
 
     
     
Brkovi
Brkovi so hrvaška zasedba iz Zagreba, ki je oddaljene žanre združila v melodično celoto. Čustvene stihe turbofolka povezujejo s silnostjo punkrocka in težo heavy metala. Svoja prostodušna besedila podajajo skozi neposreden slog igranja.
Brkovi so prava punkrock zasedba tudi glede na druge lastnosti - uporabljajo umetniška imena, njihovi teksti so politično nekorektni, vendar so družbeno in politično tematiko punka večinoma zamenjali z ljubezenskimi pesmimi, tipičnimi za turbofolk in zabavno glasbo.
 

www...
 
     
     
Koala Voice
Včasih zaletavo razbijaški, drugič že prav nesramno popoidni. Svojo glasbo mešajo z glasbo, ki jo radi poslušajo, preizkušajo nove načine, besedil se lotevajo poetično medtem ko melodijo delajo iz občutenega. Žanrsko jih ljudje uvrščajo vse od modernega popa, indie alternative, rocka 70., progresije, odvisno od tega kar pač v danem trenutku vsak posamezni poslušalec vidi, sliši, začuti.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (5.00)  
Oddanih glasov   3  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004