Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
   

Foto&vtisiFoto galerija in vtisi

 
   
Darja Švajger
Darja Švajger, profesorica solo petja, je s svojim prelepim glasom koncertirala že z mnogimi zasedbami in orkestri ter na mnogih slovenskih festivalih. Med drugim je Slovenijo kar dvakrat zastopala na Festivalu za pesem Evrovizije. Izdala je štiri samostojne plošče: V objemu noči, Trenutki, Še tisoč let in Plameni. Sodelovala je tudi v muziklih in prejela glasbeni nagradi Zlata Nota in Zlati petelin.  

 
     
     
Lara P. Jankovič
Lara P. Jankovič, temperamentna Primorka mnogih talentov: igralka v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici, strastna šansonjerka, že večkrat nagrajena na Festivalu Šansonov, kot gostja povabljena na Šansonfest v Zagrebu, sicer pa tudi voditeljica v razvedrilnih oddajah na TV Slovenija (Povabilo med zvezde). Gledali pa smo jo tudi v sobotni nanizanki Hotel poldruga zvezdica. Njena zadnja plošča nosi naslov Pred vami stojim gola, na kateri je šanson obarvan s tangom, kabaretom in ciganskim melosom.  

 
     
     
Romana Krajnčan
Romana Krajnčan je večino svojega glasbenega ustvarjanja in poustvarjanja posvetila otrokom in za njih posnela 11 kaset in zgoščenk, pripravila štiri muzikle in izdala knjigo Murenčki. Za svoje delo je prejela veliko glasbenih nagrad, cenjena je tako pri pedagogih in v strokovnih krogih kot pri starših. Otroci pa so jo tako ali tako vzeli za svojo. Pred kratkim je presenetila z odličnim avtorskim albumom Nekaj je v zraku, ki ga je namenila odraslim poslušalcem. Udeležila se je festivala Šanson 2003 in 2005 in bila tudi nagrajena. Sodeluje s priznanimi pesniki, glasbeniki in orkestri.  

 
     
     
Jure Ivanušič
Jure je izjemno širok ustvarjalec in umetnik, saj deluje kot igralec, režiser, tekstopisec, glasbenik in skladatelj, v gledališču, na televiziji ter pri filmu. Za svoje delo je prejel številne nagrade, in sicer za »komedijanta večera« na Dnevih komedije v Celju (l.1998 in 2005), nagrado občinstva na Borštnikovem srečanju v Mariboru, nagrado združenja dramskih umetnikov Slovenije, Ježkovo nagrado za izvirne ustvarjalne dosežke, nagrado Kulturnik leta mesta Maribor, nagrado za najboljše besedilo na Festivalu Slovenska popevka ter več nagrad na Festivalu Šansona.  

 
     
     
O KONCERTU
Vstopnice za edini plačljiv dogodek na Zmaju so od četrtka naprej naprodaj v Postojni (galerija Amata in Kompas), Cerknici (Tur servis), Logatcu (Turistična pisarna Naklo), Pivki (Papirnica Sponkca),  Sežani (Kompas) in Ilirski Bistrici (Pekarna Jure - Mikoza).

Avtorske pesmi z nepozabnimi zgodbami, humor, ki poživlja, in glasba naše in vaše mladosti. Zimzelene melodije, ki nas vedno znova napolnjujejo. Iz naših misli privabljajo tiste lepe trenutke preteklosti in nam šepetajo priljubljene refrene. Z izjemnim občutkom za interpretacijo nam jih pojejo štirje izvajalci. Vsak s svojimi koreninami in svojim karakterjem na odru pustijo vtis nečesa še neslišanega. Glasbeniki s številnimi nagradami so že ničkolikokrat zadovoljili zahtevno uho. Tri dame v družbi pravega gentlemana. Darja Švajger, Lara P. Jankovič in Romana Krajnčan, vsaka s svojim pristopom, s svojo karmo. In Jure Ivanušič, moški, ki zna vedno znova presenetiti. Na odru v vašem mestu, v večeru šansonov in zimzelenih melodij.

Koncert se boi odvil ob spremljavi odličnih glasbenikov:
Jaka Pucihar - klavir,
Janez Dovč - harmonika,
Primož Grašič - kitara,
Aleš Avbelj - bas
in Kristijan Krajnčan - bobni.
Umetniški vodja in avtor priredb za ansambel: skladatelj in dirigent Lojze Krajnčan
 

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (4.63)  
Oddanih glasov   24  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Mojca Studničk 21. 8. 19 ob 19.31
super otvoritev in dober
vložek pred nastopom
skupine
 
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004