Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Otvoritev festivala s koncertom Fanfara Station (I / Tun / ZDA)

29. 8. 2023
   
 
 
 
 
 
 
Fanfara Station je trio, ki v severnoafriške vokale in tolkala prinaša moč pihalnega orkestra in elektronike. Skupina, ki jo navdihujejo Marzoukovi spomini na očetovo godbo na pihala, slavi epske podvige sredozemskih migrantov, glasbene kulture afriške diaspore in tokove, ki že dolgo povezujejo Bližnji vzhod, Magreb, južno Evropo in Ameriko.
Fanfara Station je praznovanje z godbo na pihala, celotno severnoafriško ritmično sekcijo in sodobnimi elektro dance utripi. Gre za plesno zabavo, ki so jo v živo ustvarjajo le trije glasbeniki, zahvaljujoč uporabi loop postaj za presnemavanje v živo. Oder zapolnjujejo inštrumenti; tolkala: scascika, tar, bendir, darbuka in tabla poleg trobente, pozavne, klarineta in treh tunizijskih pihal: nay, mizued in zocra. Potem je tu na desetine žic, ki povezujejo loop postaje, krmilnike in vrsto pedalov za efekte. Nešteto akustičnih in električnih zvočnih dialogov ,ki ohranja glas pevca in pisca pesmi Marzouka Mejrija.
Trobila Fanfara Station vnašajo folk in blues poudarke v elektroakustično severnoafriško vesolje, ki ga predstavljajo plasti tolkal, pihal in petja. Skupina Fanfara Station je zmagovalka 12. izdaje nagrad Andrea Parodi 2019, najpomembnejšega natečaja v Italiji, posvečenega svetovni glasbi.
Fanfara Station so:
Marzouk Mejri: glas, tolkala, tunizijski pihali, loopi
Charles Ferris: trobenta, pozavna, loopi
Ghiaccioli e Branzini: elektronika in programiranje
 

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (5.00)  
Oddanih glasov   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004