Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Fotografska razstava Iztoka Snoja: Pogovori z goro

25. 8. 2017
   
 

Iztok Snoj je bil rojen leta 1959 v Ljubljani, a se ima predvsem za Slovenca. Diplomiral je iz matematike, dela v informatiki in – fotografira. S fotografijo se intenzivneje ukvarja od leta 2004, ko je na portalu gore-ljudje.net začel objavljati gorske zgodbice. Odzive, ki jih je nanj naredila narava, je skušal ubesediti in tudi posneti. Postal je opazovalec in zapisovalec vtisov. Do sedaj je nastalo preko tristo objav, od tega kar trideset o Snežniku.

“Za prijatelje že nekaj let redno pripravljam posnetke narave, fotografske Sanjarije. Z njimi si prizadevam vzbuditi v ljudeh nekaj prijetnega in pozitivnega. Namen mojih posnetkov ni vzbujanje osuplosti, z njimi želim ljudi napeljati, da se v fotografijo vživijo, da se z videnim poistovetijo, da bodo sami želeli nekaj podobnega videti in doživeti. Človeka nagovarjajo, naj gre sam v našo prelepo slovensko naravo, naj po njej ne hodi avtomatsko, ampak z zavedanjem. Slovenija je čudovita dežela, Snežnik pa je nekaj posebnega.

Pri ljudeh in živalih zlahka vidim, kako se med fotografiranjem odzivajo name, pri naravi pa to želim začutiti. Se da tudi na posnetkih narave zaznati, v kakšnem odnosu je ona do nas? Več let sem vedel, da gore niso zgolj sredstvo za dosego ciljev ali materija iz mrtvih skal, s Snežnikom pa sem se skušal povezovati zavestno. Kaj mi bo pokazal, česa me bo naučil, na kaj me opomnil, kaj zbudil v meni. Pri povezovanju z goro prav tako zaznam odnos do samega sebe, ta pa je najvažnejši. Takšno je bilo moje intenzivno druženje s Snežnikom zadnja tri leta, nekatera izmed njih so vidna na pričujočih posnetkih. Razstava je smiselno nadaljevanje mojega druženja z njim.”
 

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004