Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Razstava Mateje Premrl: Ostanki / Igra oblik

23. 8. 2018
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ob nastajanju nove kolekcije je Mateja Premrl iskala nove rešitve kako iz “ostankov“ oblikovati novo zgodbo. Ustvarila je abstraktne kompozicije oblik, ki jih lahko uporabimo na hišnem tekstilu, oblačilih ali steni.

 

Svojo razstavo bi lahko poimenovala tudi dragače. Na primer: Kaj se zgodi, ko se prepustiš ustvarjanju ali pa Meje med področji ustvarjanja.

Novo nastala dela so odraz trenutka oz. odsev časa, kot ga sama vidi. So odgovor na trenutno stanje hitre modne in tekstilne industrije ter zasičenosti trga z neverjetno poceni izdelki brez dodane vrednosti. Tako se je tokrat sama obrnila k ročnemu delu, ročnemu sitotisku. V stilu umetniškega gibanja »artepovera« je uporabila materiale, ki jih je imela. Razvila je le dve siti z vzorcem, da ne bo prepotrošna, kupila je malo sitotiskarske paste in tudi oblike, ki jih je tiskala v kombinaciji sitotiska in maskiranja so takšne, kot oblike ostankov, ki nastanejo pri njenem delu. Ponovno je uporabila oblike ostankov.

Ker se ji velikokrat zgodi, da dolgotrajne izvedbe njenih izdelkov tlačijo željo po umetniškemu izrazu, se je odločila, da ob nastajanju novih del ne bo razmišljala kaj bo iz teh natisnjenih kompozicij na platnu nastalo. Tako je med drugim nastala tudi grafika na tekstilu, lesena slika in mobil/sestavljanka. Iz istih oblik, kot jih je tudi tiskala na platno.

Zastavila si je cilj: z uporabo različnih ustvarjalnih medijev predstaviti isto vsebino.


Projekt financira Ministrstvo za kulturo

 

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (5.00)  
Oddanih glasov   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004