Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
   

Foto&vtisiFoto galerija in vtisi

 
   
Maja Lovko se je rodila leta 1983 v Sarajevu, sicer pa živi v Postojni. Trenutno obiskuje 4. letnik Visoke strokovne šole za risanje in slikanje v Ljubljani. Poleg kiparstva in slikarstva se ukvarja z animacijo, računalniško grafiko, videom ter analogno in digitalno fotografijo.

S svojimi deli se je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini, sodelovala je tudi na kiparski koloniji v Pescari, Italija (1998). Med drugim je samostojno razstavljala v galeriji Atelje 2050 v Ljubljani (2006) in v Rawhouse v Køpenhagnu na Danskem (2006).

Na razstavi z naslovom »airspace« v avli SAZU v Postojni bo Lovkova predstavila izbor svojih najnovejših slik. Kar jih povezuje, so uprizoritve imaginarnih zračnih prostorov, v katerih avtorica raziskuje odnos med iluzijo tridimenzionalnega prostora in dvodimenzionalnostjo poslikanega platna, med urejeno strukturo kontur in kaosom spontanih potez s čopičem, med svetlobnimi učinki in barvo itd. Končni rezultat teh raziskav pogosto daje občutek iluzije digitalne slike.

Razstava bo na ogled od 8. 8. 2007 do 17. 8. 2007.
 

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (4.39)  
Oddanih glasov   23  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004