Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Večer Stand-up komedije

21. 8. 2016
   
 
Večer Stand-up komedije Ceha za smeh
Na večeru stendap komedije Ceha za Smeh se ne boste nehali smejati in smejalne gubice bodo dobile novo družbo, morda bodo tekle solze, za trebušne mišice prav tako ne odgovarjamo. Obdarjeni s številnimi izkušnjami, ki so jih pridobivali po klubih, barih, mladinskih centrih, festivalih in celo gledališčih, vas bodo komiki odpeljali v svet humorja, z njimi boste preživeli odličen večer, odhajali boste nasmejani in se še doma spominjali odličnih šal, ki ste jih slišali…

Z nami bodo Perica Jerković, Gašper Bergant, Tihomir Paravina (Hr), Andrej Težak Tešky in Matic Kokošar.
 

 
     
     
Ceh za smeh
Ceh za smeh združuje stand-up komike, ki v različnih kombinacijah nastopajo v klubih, barih, gledališčih in različnih festivalih po vsej Sloveniji. 

Komiki pod okriljem Ceha za smeh, pokrivajo širok spekter komičnih slogov in predstavljajo vse glavne veje moderne stand-up komedije, od clever komedije in komedije na račun komika, prek komedije žrtve (victim comedy), imitacije znanih osebnosti, pa vse do benteče (ranting) in žaljive (insult) komedije. V svojih nastopih predstavijo tudi zelo raznoliko skupino komičnih person, uprizorijo edinstveno stand-up predstavo, ki je lahko skrajno raznolika v smislu "za vsakogar nekaj", ali pa prikrojena specifičnemu okolju in smislu za humor pričakovane publike.

V vsakem primeru so komiki Ceha za smeh s svojo prodornostjo, svežino in odrskimi izkušnjami, zmožni dodobra razkrohotati tako gledalce, ki stand-up komedije še ne poznajo, kot tudi najbolj zahtevne stand-up sladokusce.  

 
     
     
Perica Jerković
Perica Jerković je slovenskim ljubiteljem stand-up komedije zelo znano ime, saj gre za enega najizkušenejših stand-up komikov pri nas. Kot ustanovni član skupine Komikaze se je vsem vtisnil v spomin z avtobiografsko točko “Rojen v Jugi”, danes pa nadaljuje poz z drugim solo showom “Selfi butel”.
Perica klasično stand-up pripovedovanje kombinira z enovrstičnicami in besedno komiko včasih prekine s segmentom, polnim mimike in gestikulacije. Njegov monolog je v lahkotno embalažo zavita obilica sarkazma in (samo)ironije.
 

 
     
     
Gašper Bergant
Gašper Bergant je Zgornjesavinjčan, ki ima rad pivo, suho meso, vonj po senu in starejše ženske (se pravi nad 26). V tem vrstnem redu. Orje ledino in podira meje sprejemljivega v slovenski stand-up komediji. Sproščeni Savinjčan ne pozna pomena besede tabu in ruši stereotip o zadržanosti Slovencev. Publiko preseneča s črnim humorjem in navidezno neobzirnostjo. Dekleta si ga zapomnijo kot tistega s strupenim jezikom, a prijaznim za pogledat, fantje pa bi ga povabili na pivo.  

 
     
     
Andrej Težak Tešky
Andrej Težak Tešky je eden od komikov, ki je slovensko stand-up komedijo postavljal na noge, odvijal iz plenic in bil eden pionirjev drugega vala stand-up komedije v Sloveniji.. Z ekipo Komikaze je obkrožil Slovenijo in se odločil za voditeljsko mesto. Izkušnje iz improvizacijskega gledališča je odlično unovčil in danes je odličen povezovalec, mojster atmosfere in komuniciranja s publiko. Tešky se rad pošali na račun svojega vegetarijanstva, mnagerskega poklica in ljudi, s katerimi se kot glasbeni manager vsakodnevno ukvarja, njegov humor pa je pogosto na meji, saj ljubi črne šale in direktnost, je piker, sarkastičen, kritičen in brez zavor. Zagotovo bo s svojim inteligentnim humorjem zapeljal tudi vas.
Zelo je ponosen na svojega otroka, festival PANČ, ki ga organizira 8 let in na njem je nastopal vsa leta kot povezovalec vseh večerov. Ponosen je na akademijo PANČ, v kateri je izšolal številne nove komike in na klub smeha 10ka, v katerem nadaljuje svoje poslanstvo promocije stand-up komedije, z  večeri novega, kjer se kalijo novi komiki in kjer se pilijo nove šale.
Trenutno se smejimo njegovi predstavi Deseti brat stand-up komedije.
 

 
     
     
Matic Kokošar
Matic Kokošar je mladi up slovenske stand-up komedije, tminc, študent, veseljak, bivši metalec. Z iskrenostjo in super energijo na odru vam bo zagotovo prirasel k srcu.  

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (5.00)  
Oddanih glasov   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004