Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Večer stand-up komedije

29. 8. 2021
   
 
Večer stand-up komedije
Na večeru stand-up komedije se bodo samo za vas razdajali in vas veselili kemijski inženir Aleš Novak, diplomant tržnega komuniciranja Jan Kreuzer, docent na Fakulteti za matematiko in fiziko Uroš Kuzman in nepogrešljivi boter slovenskega stand-upa, failiran obramboslovec Andrej Težak Tešky.  

 
     
     
Aleš Novak
Aleš Novak je stand up komik nove generacije oz. drugega, tretjega vala stand up komedije pri nas. Po izobrazbi je... eh, koga zafrkavam, sam pišem to predstavitev, tretja oseba ednine ni potrebna. Po izobrazbi sem kemijski inženir, delal sem na inštitutu Jožef Stefan ampak se s tem področjem ne ukvarjam več. Sedaj me lahko spremljate v skeč oddaji Skečoholiki in v oddaji Štartaj, Slovenija! In pa na stand up odrih širom Slovenije ... no, enkrat sem nastopil tudi v Grazu. Aja, pa s Perico imam eno predstavo Slovenec in pol. Nič takega.  

 
     
     
Jan Kreuzer
Je komik brez dlake na jeziku, pronicljiv, bizaren in brezkompromisen do tabujev. Njegovemu humorju lahko nademo pridevnike kot so črn, observacijski, ciničen, družbeno kritičen in brezkompromisen. S komedijo se ukvarja od sredine leta 2013, le slabo leto kasneje, pa mu je v nekaj mesecih uspelo nasmejati občinstva na odrih od Prlekije do Obale in nekaj punc v svoji postelji. V polnem sijaju zasije pred svobodomiselno študentsko publiko, z veseljem pa nasmeji tudi zrelejše ljudi ter otroke in njihove mamice. Predvsem mamice. Skozi leta je svoj humor pripeljal na visok nivo in danes se lahko pohvali s svojim prvim celovečernim solo nastopom z naslovom Pušenje v dolini Šentflorjanski.  

 
     
     
Uroš Kuzman
Uroš Kuzman je asistent na Fakulteti za matematiko in fiziko. Na sceni je dobrih 10 let, gledalcem pa se je najbolj utrnil v spomin, ko je na žaru popekel Jana Plestenjaka, Boruta Pahorja ter Perico Jerkovića. Bil je tudi scenarist omenjenih oddaj, v oddaji Ugriznimo znanost pa gledalcem vsak teden zastavlja matematične uganke. Kot doktor matematike velja za najbolj izobraženega med komiki ;)

V predstavi Uroš Kuzman ml. Se posveti šolskim temam, morda nam bo kako znanstveno prikazal tudi tokrat.
 

 
     
     
Andrej Težak Tešky
Tešky je boter slovenske stand-up komedije in eden od komikov, ki je slovensko stand-up komedijo postavljal na noge in odvijal iz plenic. Pojavlja se za odrom, na odru, pod njim in okoli njega, je povezovalec, MC, ogrevalec (flafer) in komik. Na oder ga spustimo, ker je včasih tudi smešen. Včasih.

Izkušnje iz improvizacijskega gledališča je spretno unovčil in je odličen mojster atmosfere in komuniciranja z občinstvom. Nastopal je na številnih slovenskih festivalih, prehodil odre večine slovenskih klubov, obrabljal čevlje na hrvaških prizoriščih, preletel kanal in nasmejal Angleže, navdušil pa tudi turiste in potapljaške inštruktorje v Indoneziji.

V zadnjem obdobju sta ga obsedla tek na dolge proge in dobrodelnost, združil je komedijo, šport in skrb za pomoči potrebnim pod imenom #standupmaratonec in v treh letih pretekel najprej Slovenijo, prehodil slovenske vrhove in nazadnje še pretekel Jugoslavijo. Vse za otroke.

O tem bo govora tudi na odru, seveda na zabaven način.
 

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (5.00)  
Oddanih glasov   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004