Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
Drugo
 
Vtisi
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
   

Foto / vtisi

 
   

Postoj-na živi ulici

28. 8. 2016
   
 
UNCEFova virtualna resničnost Begunsko taborišče v Jordaniji
Ste si kdaj predstavljali, kako otrok doživlja svet okoli sebe v kriznih žariščih? UNICEF Slovenija se je pridružil globalni pobudi, ki s pomočjo novih tehnologij uporabnika prestavi v središče dogajanja kjerkoli na svetu. UNICEF-ova virtualna resničnost omogoča edinstveno čustveno izkušnjo sveta, kot ga doživljajo otroci v kriznih žariščih. Obiskovalci lahko začutijo razmere, v katerih se nahajajo otroci v državah v razvoju in se seznanijo z delom UNICEF-a. V prvi v nizu 360-stopinjskih izkušenj se bodo lahko obiskovalci s pomočjo virtualnih očal preselili v največji begunski center na svetu Zatari v Jordaniji. Tam bodo lahko z 12-letno Sidro, ki je zaradi vojne morala zapustiti Sirijo, doživeli njeno življenjsko izkušnjo.  

 
     
     
Čilijada
Društvo Gorki chili nam bo predstavil prav posebno začimbo - Chili. Čilijada bo potekala na glavnem trgu, kjer bodo obiskovalci lahko spoznali jedi in ostale proizvode, ki jih je mogoče ustvariti iz te pekoče rastline, obenem pa boste te jedi imeli možnost tudi poskusiti.  

 
     
     
Po-stoj na živi ulici
Po-stoj na živi ulici je projekt, ki ga v okviru festivala Zmaj 'ma mlade pripravlja Boreo, regijsko stičišče nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije v sodelovanju z Mladinskim centrom Postojna. Gre za dogodek, ki omogoča povezovanje lokalne skupnosti, obenem pa je tudi poskus oživitve mestnega jedra skozi predstavitev nevladnih organizacij in ostalih ponudnikov, ki s svojo ponudbo bogatijo naš prostor. Ob tej priložnosti bo za promet zaprta Tržaška cesta, ki povezuje mestno jedro z ostalim delom mesta, Prešernova ulica in del ulice 1. maja. V sklopu dogodka se bodo na številnih prizoriščih odvijale raznovrstne dejavnosti s pestro vsebino.   

 
     
     
   
     
Nazaj  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004