Etno koncert: Gugutke, Jurca Band

 
sobota, 2. 9. 2023 ob 20.00 / Parkirišče za Občino  
 

Gugutke

 


Gugutke
Zasedba Gugutke je kvintet slovenskih glasbenikov, ki z mladostnim pristopom izvajajo folklorno glasbo, ki obsega geografsko območje od Rezije in vse do Turčije. Člani zasedbe ljudski glasbi dodajo svoj lasten vtis in pečat, vseeno pa ostajajo zvesti originalnemu viru in tradicionalnim tehnikam izvajanja raznovrstnih plesov in pesmi. Njihova glasba sega od počasnih ljubezenskih skladb do poskočnih plesov, ki nosijo vpliv sodobne balkanske etno glasbe. Zasedba se je predstavila že na odrih in  festivalih kot so Crossroads Music Ostrava, Druga Godba, MENT, Slovenska Zemlja v pesmi in besedi, Cankarjev Dom, Gala Hala ...

Gugutke so:
- Nejc Poljanec (harmonika, vokal)
- Tomaž Zevnik (klarinet, vokal)
- Benjamin Barbarič (12-strunska kitara, džumbus, violina)
- Gal Golob (kontrabas)
- Luka Poljanec (tolkala, vokal)
 
 

Jurca Band

 


Jurca Band
Zasedba brata Jurca šteje 4 člane - dve kitari, kontrabas in violino. Brata Vital in Jan se v tej glasbeni zvrsti gibata že precej let, letos pa sta se odločila, da zasedbo in glasbo še obogatita.
Tako je v zasedbi še kontrabasist madžarskega porekla Patrick Gyurkač in multiinstumentalistka ter skladateljica Nina Pečar, ki v zasedbi igra violino. Igrajo ciganski jazz, pop in avtorske skladbe v svojem akustično-ciganskem slogu. Pripravljajo tudi prvi avtorski cd, ki bo predvidoma izšel letos pozimi.
 
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004