Koncert: Nefarious Vermin, Šumski (Hr), Ana Pupedan

 
petek, 1. 9. 2023 ob 20.30 / Parkirišče za Občino
(dež: Mladinski center Postojna)
 
 

Nefarious Vermin

 


Nefarious Vermin
www...
Otoški bratski duet, ki se je pred tem kalil v mnogoterih zasedbah, piči preprost, s pankom začinjeni starošolski death metal, ki ga krasijo občasni black metal izpadi. Pred kratkim sta izdala svoj drugi album Abolition of Tradition, ki ga (kot tudi prvenec Elongated Misery) lahko poslušate na spodnjem linku.
 
 

Šumski (Hr)

 


Šumski (Hr)
www...
Kultna zagrebška zasedba Šumski, ki deluje od leta 1991, izstopa kot eden najbolj nenavadnih glasbenih fenomenov v domačem okolju.
Glasbo zasedbe zaznamuje izjemna izvirnost in je pikantna mešanica raznovrstnih glasbenih stilov, vključno s kraut rockom, glasbami sveta, novim valom, glasbo iz risank, avantgardnim noise popom in elektroniko.
Skozi leta vztrajnega dela, koncertiranja in objavljanja albumov je skupina trmasto, počasi, a vztrajno širila bazo oboževalcev. Po izidu predzadnjega albuma »Ostrvo ledenog kita« so pritegnili novo, mlajšo publiko, ki danes uživa v novih in globalno vse bolj priljubljenih kraut rock in psihedeličnih mutacijah, ne da bi jih obremenjevali instant trendi.
Po štirih letih se Šumski vračajo z novim albumom "Kolobari", ki so ga snemali v letih 2021 in 2022. Zadnji album širi stara in odpira nova glasbena obzorja tega edinstvenega benda, ki že več kot 30 let neumorno gradi svojo vizijo drugačne pop glasbe. Albuma, katerega izdajo so financirali prek crowdfunding kampanje, bo izdan na vinilu, CD-ju in digitalnih platformah s štirih različnih založb - Geenger Records in Zvuk Močvare iz Zagreba, Pop depresija iz Beograda in Trottel Records iz Budimpešte.
Čaka nas vsekakor odličen koncert, ki ga ne gre zamuditi.
 
 

Ana Pupedan

 


Ana Pupedan
www...
Ana Pupedan, edinstvena glasbena zasedba, se po treh spet vrača na Zmaja, kjer boste deležni izvrstne glasbene mešanice različnih stilov z rokerskim pridihom, začinjene s pristnim pivškim narečjem. Skupina je znana po svojih slikovitih besedilih, ki z lucidnim pogledom na svet, življenje in družbeno dogajanje prinašajo svojevrstno globino njihovi glasbi.
Za Ana Pupedan sta bili pretekli dve leti izjemno plodni. Novembra lani so proslavili 30 let delovanja, koncert pa je posnela ekipa slovenskega programa RAI, še pred tem pa je zasedba posnela in izdala peti studijski albuma "Naši v kantini", ki je med poslušalci doživel topel sprejem.
Anina koncertna dejavnost je izjemno bogata - odigrali so več kot 1500 koncertov po Sloveniji in tujini, pri tem pa obiskali ZDA, Dansko, Belgijo, Italijo, Avstrijo, Hrvaško, Srbijo, Makedonijo, Ukrajino, Bolgarijo in Bosno in Hercegovino.
Ano Pupedan že tri desetletja tvorijo Boštjan Požar na kitari, Simon Avsec na vokalu in violini, Peter Žnidaršič na bas kitari in Marko Doles na bobnih.
Ne zamudite priložnosti in se pridružite Ani Pupedan na njihovem Zmajevem koncertu, ki bo vsekakor unikaten glasbeni dogodek, poln strasti in pristne rokenrol energije.
 
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijski pokrovitelj
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočajo
KŠOPP

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Društvo podpornikov
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (5.00)  
Oddanih glasov   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004