Festival avtohtonih skupnosti

 
nedelja, 1. 9. 2019 ob 15.00 / Tržaška cesta  
 
   
V letošnjem letu bo Festival Zmaj ma mlade prvič nadgrajen s čezmejnim sodelovanjem. V sklopu projekta PRIMIS – Večkulturno popotovanje med Slovenijo in Italijo skozi prizmo manjšin, bo rdeča nit festivalskega dogajanja sledila glavnemu cilju: tj. predstavitvi kulturne in jezikovne pestrosti, ki je unikatna za območje med Slovenijo in Italijo.

Na festivalu bodo s svojimi nastopi kulturno ustvarjanje predstavile skupine iz Trsta, Vidma,… celotno festivalsko dogajanje pa bo svoj vrhunec doživelo na zaključku Festivala Zmaj ma mlade, ki bo potekal v nedeljo, 1.9.2019.

Na ta dan bodo potekale številne aktivnosti, ki jih bomo organizirali v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras. Na Trgu padlih borcev bo obiskovalcem na voljo degustacija lokalnih dobrot, kjer bo svojo ponudbo predstavilo preko 50 različnih ponudnikov iz celotnega kraškega območja v Sloveniji in Italiji. Poskusili boste lahko tipične jedi in različna vina, ki jih bodo na stojnicah ponudili izbrani vinarji iz naše okolice.

Ker skrbimo za trajnostno organizacijo dogodka, bo velik poudarek predstavljala trajnostna mobilnost. V sklopu popoldanskega dogajanja bo organizirano brezplačen voden sprehod po Postojni ter brezplačen voden ogled Postojne s kolesi (obiskovalci ne potrebujete dodatne opreme – za kolesa, čelade ter vse ostalo poskrbimo mi). 
 
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (3.00)  
Oddanih glasov   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004