Zmajeva modna revija

 
torek, 28. 8. 2012 ob 20.00 / Titov trg  
 

Modna revija

 

Modna revija Modna revija Modna revija
 
Na tokratni modni reviji bodo na ogled modne kreacije Sanje Veličković s Ptuja, kjer ima tudi svoj razstavno modni atelje. Sam atelje je svoja vrata odprl septembra 2009, vendar njeno ustvarjalno in kreativno delo sega daleč nazaj. Ob vsakoletnih modnih revijah se pojavlja tudi kot oblikovalka oblek na različnih lepotnih izborih kot sta Miss Universe in Femme Fatale. Njeno kreacijo je nosila tudi slovenska vinska kraljica Svetlana Širec.
Junija 2011 se je prvič predstavila tudi izven meja naše dežele, in sicer kar na drugi strani luže, v modni meki, New Yorku. Tam je imela uspešno razstavo in modno revijo. Sanja Veličkovič torej redno skrbi za modne poslastice, ki tako kot ona posegajo prek meja uokvirjenih dimenzij modnega sveta.
 
 

Sanja Veličković: Moda po moje

 
Ker sem po naravi zelo nemirna brez dela, se seveda v prostem času ukvarjam s svojo skrito strastjo – oblikovanjem oblačil, pustnih kostumov, plesnih kostumov.
Delam najrajši za ljudi, ki mi dovolijo, da v vsakem, še tako majhnem delu oblačila, pustim delček sebe. Tukaj so vsekakor vključena tudi svečana oblačila na raznih lepotnih izborih, Miss Universe Slovenije  in Femme fatale Slovenije, kjer sem se prvič preizkusila leta 2006. Ti dogodki so zelo pomembni za širšo prepoznavnost, saj se tukaj obleče znane obraze in tudi medijsko je dobro podprto. Od širši javnosti znanih osebnosti sem na izboru za Femme fatale izdelala obleko za Neisho, Nuško Drašček, Nadyjo Bickovo,Katarino Habe; na Miss Universe Slovenije 2008 je v moji kreaciji zmagala Aanamarija Avbelj. Moje obleke so krasile tudi  Vinsko kraljico Slovenije 2009 Svetlano Širec, in še dve ptujski vinski kraljici.

Obleke za razne missice in fatalke , vinske kraljice v danem trenutku poskrbijo za medijsko prepoznavnost, ki pa se hitro poleže, če nimaš pravih botrov. Za večjo prepoznavnost V Sloveniji in morebitno povabilo na ljubljanski Fashion Week ni bilo dovolj niti to, da sem lani na Manhattnu, v New Yorku imela razstavo svojih oblačil ter modno revijo. Meje naše slovenske modne scene so torej zelo nedostopne, kot bi še vedno Ljubljana bila obdana z bodečo žico.

Odkod pa sploh navdih za moje ustvarjanje?
Najprej mi je modno oblikovanje predstavljalo izziv pri iskanju lastnega stila. Zame je oblikovanje kosa oblačila izražanje svojega jaza in svoje neponovljivosti. Že od otroških let sem se našla v ustvarjanju kreacij za svoje punčke, nadaljevala sem pri svojih oblačilih, saj mi ni bilo dovolj v trgovini kupiti nek kos oblačila, ki ga bo imelo še pol Ptuja po drugi strani pa sem tudi zelo težko na policah našla hlače, ki bi odgovarjale moji postavi – pa ne zato , ker sem bila močnejše postave, tudi normalne postave imajo lahko pri tem težave.. Z rojstvom svojega prvega otroka sem prešla tudi vse faze otroških oblačil, ki sem jih po rojstvu drugega otroka oplemenitila še z dekliškimi oblačili. Trenutno modno dogajanje, ki izraža tudi način življenja, zahteva iz dneva v dan nekaj novega in drugačnega, mi je kratkomalo pisano na kožo, saj enostavno ne znam ponavljati že narejenega in videnega.

Če bi bilo po moje, bi se prav vsak dan prepustila toku ustvarjanja s papirjem, škarjami, lepilom, različnimi vrstami blaga. Meni, ker me to poganja, je najmanj, idejo spraviti na papir, narediti ustrezen kroj, izbrati material, ga razrezati in sešiti. Pri tem pozabim na vse ure, ki zbežijo mimo, saj je moj cilj novo oblačilo. Ko je eno gotovo, sem v  mislih že pri naslednjem kosu. Velikokrat mi oblačila ne pustijo spati.

Zanimivo je, da je v našem mestu bilo pred 15-imi leti veliko modnih butikov, ki pa so se enostavno izgubili.. Ali zaradi svojega osnovnega pomena besede butik, ki pomeni prodajo dražjih originalnih kosov modnih oblačil pa ni bilo kupcev in idej ali enostavno zato, ker je Ptuj premajhen in ima premalo »znanih« obrazov, ki bi ponesli ime butika oziroma blagovne znamke tudi do srca modne Slovenije, Ljubljane. Meni so se dolgoletne sanje končno uresničile in po dolgih letih pričakovanja imam sedaj že tretje leto v svojem mestu svoj modni atelje, kjer ustvarjam unikatna oblačila za drzne in drugačne.

Zelo malo je sicer tistih drznih, ki si upajo pri svojem stilu tudi malo preko »dovoljenega«. Večina jih sledi posnemanju večine. Premožnejši prisegajo na zveneče znamke, a le redki se pri tem vprašajo, če je to res primerno za njih same.

Jaz mislim, da je pri oblačilu najprej treba vedeti, za kakšno priložnost ga potrebujemo, da osnovna forma oblačila ustreza našemu karakterju in postavi, da vsekakor pri izbiri novega kosa oblačila razmislimo tudi o oblačilih, ki jih že imamo v omari – torej o možnih kombinacijah, o primernem obuvalu, torbici, pasu, šalu, pozimi plašču in rokavicah, mogoče tudi o kakšnem pokrivalu.

Za svojo dušo in duše tistih, ki so jim moja oblačila všeč in se v njih dobro počutijo, pripravim vsako leto najmanj eno modno revijo v rojstnem Ptuju, se pa z velikim veseljem odzovem vsakemu povabilu in se predstavim tudi kje drugje. Letos je naneslo, da je to prav pri vas v Postojni, novembra gostujem v Murski Soboti, pred 10imi dnevi pa je bila že tradicionalna poletna revija na Ptuju.
 
 
 
 
 
osrednji pokrovitelj
Obcina Postojna
 
medijska pokrovitelja
 
Radio 94 & NTR
 
 
festival omogočata
KŠOPP
 
Društvo podpornikov
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   (4.46)  
Oddanih glasov   13  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

 
Komentarji
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
 
Zmaj 'ma mlade
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004